Stilhed, en nat i skoven - helt alene

24. aug. 2024
6. sep. 2024

Stilhedens dybde og indsigt

I stilheden gemmer sig en dybde og en indsigt, som vi i vores moderne verden meget nemt for adskilt os fra, og som mange af os slet ikke er trænet i at være med. Heldigvis ser vi en tendens til at stadig flere er nysgerrige på at skabe en forbindelse mellem det moderne hurtige liv - og stilheden, dybden og nærværet. Ja, og det som kan komme frem i stilheden, det er det hele - både de sider af os selv vi er glade for, de sider vi er bange for og de sider vi helst er foruden. Og når vi begynder at vedkende os de forskellige sider af os selv, så kan vi begynde at handle om dem og forankre os dybere i os selv. Alt det levede i mig den aften og den nat, hvor jeg havde trukket mig tilbage til naturen, blot for en enkelt overnatning i skoven helt alene.  Ja, det gav mig lyst til at skrive denne blog:

Stilhedens kraft

Stilheden er ikke tomhed, men snarere en mulighed for at forbinde dybere med os selv og verden omkring os.
Når vi skaber rum for stilhed, giver vi vores tanker og følelser plads til at udfolde sig uden afbrydelser – og vi skaber rum til at forbinde os til os selv, til vores menneskelighed og vores naturlighed.

Den moderne kulturs indflydelse

Vores samfund har en tendens til at idealisere travlhed, effektivitet og præstation.
Vi bliver ofte opfordret til at fylde vores tid med aktiviteter og mål, og der kan nemt opstå en bagvedliggende forladthed, simpelthen fordi vi med den travlhed nemt forlader en del af os selv. Når vi så stopper op, så mærkes denne forladthed, og impulsen kan være igen at sætte i gang med aktiviteter, selvrealisering, arbejde eller andet som kan igen kan skabe en afstand og hurtig tilfredsstillelse. 
Denne konstante jagt efter noget betyder så at vi kan få lukket ned for noget dybere og livfuldt, som ud over forladtheden kan efterlade os med en følelse af meningsløshed og tomhed.

Opfordring

I en verden, der konstant skifter, kan stilheden og dybden i stilheden blive et anker, der kan hjælpe os med at finde tilbage til os selv. Ved at gøre stilheden til en del af vores liv, kan vi opleve større trivsel, dybde og livskvalitet.

Inviterer du stilheden ind i dit liv?

Udforsker du de uendelige muligheder, der gemmer sig i det stille og dybe rum? Skoven, naturen, langsomheden, simple åndedrætsteknikker – alt sammen kan være et skridt på vejen i forhold til at nærme sig det vi kalder det store i det stille. Og vil du skridtet dybere, så i den stilhed meditere eller reflektere over spørgsmål som: Hvad der reelt betyder noget for dig i dit liv? Hvad vil det overhovedet sige at være dig? Hvad vil du med dig selv og med livet?. Tre meget eksistentielle spørgsmål, som det kan være virkningsfuldt at vende tilbage til igen og igen. Giv dig god tid, og skriv gerne ned hvad du kommer i kontakt med. Når du så efter noget noget tid har arbejdet på at få kontakt til den helt dybe oplevelse af din væren, så kan du også prøve at supplere med spørgsmål som: Hvem du egentligt er som person, om der er menneskelige egenskaber eller såkaldte livstalenter, som du måske med fordel kan træne at få i spil i en for dig nyttig form.

Har du spørgsmål, og sætter ovenstående refleksioner i gang hos dig, så er du så hjertelig velkommen til at ringe eller skrive.  

Af hjertet tak

Jonas Borup

#terapi#stilhed#naturterapi#simpeltliv#fordybelse